Hvad er et guldnummer

Et guldnummer er en betegnelse, der bliver brugt om telefonnumre, der er særligt lette at memorere. Et nummer, som der er bred enighed om, er let at huske, eller er visuelt tiltrækkende, vil derfor i folkemunde kaldes et guldnummer. Betegnelsen er dog vag, og mange siger derfor blot et godt nummer eller et nemt nummer. Klik her for at læse mere.

Guldnummer overdragelse

Et guldnummer overdrages på samme måde som alle andre telefonnumre i Danmark. Processen kaldes nummerportering / nummeroverdragelse / np / nummerflytning, og det betyder blot, at nummeret bliver flyttet til en ny ejer. Det gøres blot ved at oplyse ethvert teleselskab om 1) SIM-kort nummer og 2) nuværende selskab.

Guldnummer priser

Guldnumre kan fås helt ned til 499 kroner. Prisen afhænger helt og aldeles af, hvor godt et nummer der er tale om. De allerbedste guldnumre koster mere end 100.000 kr.

Guldnummer abonnement

For at få flyttet dit guldnummer, skal du tegne et abonnement hos hvilket som helst teleselskab. Ønsker du ikke at bruge dit guldnummer lige nu, så tilbyder stort set alle teleselskaber et ”basis-abonnement”, som koster 19-49 kr. alt efter hvilket selskab, du vælger. I øjeblikket er det altså muligt at holde dit guldnummer uden at bruge det for blot 19 kr. om måneden hos Oister for eksempel.